sluit

Sundown

Film

Tim Roth en Charlotte Gainsbourg spelen de hoofdrollen in Sundown van de Mexicaanse regisseur Michel Franco, een origineel en mysterieus drama met vele onverwachte wendingen.

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen? In Sundown blijkt niets te zijn wat het lijkt.

Net zoals Franco’s After Lucia (winnaar Un Certain Regard Award) en New Order is Sundown een indringende, boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen.

  • Roth is a wonderfully relaxed sociopath
    The Guardian
  • Intrigerend drama
    VPRO Cinema
  • Raadselachtig, intrigerend drama dat in een eigenaardige stroomversnelling zal komen
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?