sluit

Cinekid – Superjuffie

Film
Cinekid
Junior

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie.

Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de stadsdierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen.

De familiefilm Superjuffie is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Janneke Schotveld. Er zijn inmiddels zeven delen, waarvan Superjuffie! het eerste deel is. De cast bestaat uit onder meer Diewertje Dir (Mees Kees), Carly Wijs (Divorce, Gek Van Geluk), Harry Piekema (Albert Heijn-reclame) en Hassan Slaby (SpangaS). De regie is in handen van Martijn Smits, bekend van Zombibi en de populaire televisieserie Popoz. Na drie seizoenen de best bekeken serie van Comedy Central te zijn geweest, volgde in 2015 een gelijknamige speelfilm, die meer dan 100.000 bezoekers trok.

Cinekid
De herfstvakantie vier je met Cinekid, het grootste kindermediafestival ter wereld! Tijdens Cinekid in LUX kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je knutselen en spelen in onze multimedia-speeltuin: het Kidslab. Daarin kun je bijvoorbeeld met een virtuele auto over een zelfgemaakte racebaan rijden, de hoofdrol spelen in je eigen tekening, of muziek maken met je handen. Ook organiseren we leuke activiteiten zoals een opblijfavond en een struintocht langs de Waal in samenwerking met De Bastei! Kijk hier voor het complete overzicht.

Superjuffie draait niet alleen tijdens Cinekid, maar ook regulier. Kijk hier voor de tijden.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden