sluit

Suspiria

Film

Susie (Dakota Johnson) is een jonge danseres met grote ambities. Vanuit het Amerikaanse platteland van Ohio trekt ze naar West-Berlijn, om te gaan studeren aan de prestigieuze Markos-dansacademie.

Al gauw zorgen haar danskunsten ervoor dat ze de oogappel wordt van artistiek directrice Madam Blanc (Tilda Swinton). Maar terwijl Susie meer en meer in de ban raakt van Madam Blanc, beginnen medestudenten op mysterieuze wijze te verdwijnen. Wat gebeurt er precies op de Markos-dansacademie? Zijn de verdwijningen toeval, of is er iets veel duisterder aan de hand? Met behulp van haar nieuwe vriendin Sara (Mia Goth) probeert Susie de onderste steen boven te krijgen.

Suspiria, een remake van Dario Argento’s gelijknamige cultklassieker uit 1977, is de nieuwste film van regisseur Luca Guadagnino (Call Me By Your Name, A Bigger Splash, I Am Love). Tilda Swinton, met wie Guadagnino hier voor de vierde keer samenwerkt, voert een ijzersterke vrouwencast aan, waar rijzende ster Dakota Johnson, Mia Goth, Chloë Grace Moretz en onze eigen Renée Soutendijk ook deel van uitmaken. De meeslepende soundtrack is in handen van Radiohead-frontman Thom Yorke.

KORTING MET BIEBPAS!
Dit is een boekverfilming en daarom, als je in het bezit bent van een geldige bibliotheekpas, krijg je op vertoon van je bibliotheekpas € 2,50 korting (geen korting op korting).

ENGLISH SUBS
On December 3 we will screen Suspiria with English subtitles.

 • Een gotisch meesterwerk.
  filmtotaal
 • Ingenieus, bloederig en nooit saai.
  vpro cinema
 • Extravagante versie van de klassieke horrorfilm van Dario Argento die het origineel in alle opzichten overtreft.
  algemeen dagblad
 • De choreografie is adembenemend.
  NRC
 • Alles werkt in harmonie samen, als ware het een ingewikkeld dansstuk.
  de nachtvlinders

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden