sluit

Sweet Thing

Film

In Sweet Thing volgen we drie kinderen die een bijzondere en magische tocht afleggen om hun lastige gezinssituaties te ontvluchten.

Billie van vijftien en haar broertje Nico van elf wonen bij hun vader Adam. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een ongezonde relatie met Beaux. De kinderen zijn gelukkig met Adam, totdat hij toegeeft aan de alcohol. Als Adam gedwongen naar een afkickkliniek moet, gaan Billy en Nico ervandoor met hun nieuwe vriend Malik, een jongen die op zoek is naar zijn vader, die in Florida zou wonen. Hun reis wordt een magische ervaring met veel ups en downs, maar altijd gedragen door hun hoop en veerkracht.

De acteurs die Billie en Nico spelen zijn echt broer en zus, en kinderen van regisseur Alexandre Rockwell. Zij speelden eerder in de film Little Feet van hun vader, waarvan Sweet Thing het vervolg is. Hun moeder wordt gespeeld door hun moeder en de vrouw van Rockwell, Karyn Parsons. Sweet Thing heeft de Kristallen Beer gewonnen op het filmfestival van Berlijn.

  • Een kleine film met een groot hart
    Trouw
  • Suggereert knap de belevingswereld van kinderen
    NRC
  • Intiem, onbevangen coming-of-age-drama
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?