sluit

Take Me Somewhere Nice

Film
Picl

In de verfrissende roadmovie van Eda Sendijarevic, Take Me Somewhere Nice, gaat Alma (Sara Luna Zoric) voor een zomer naar Bosnië om connectie te maken met haar vaderland. Vanaf donderdag 23 mei te zien.

Alma is geen meisje meer, maar ook nog geen vrouw. Ze is niet volledig Nederlands, maar kan zich ook niet Bosnisch noemen. Ze valt overal tussenin en besluit haar vader, die in een Bosnisch ziekenhuis ligt, nog één keer te bezoeken. Ze weet echter niet dat dit het begin is van een onthullende reis waar ze zichzelf beter zal leren kennen. Take Me Somewhere Nice volgt Alma tijdens haar zomer in Bosnië. Ze trekt in bij haar vage neef en wordt rondgeleid door zijn vriend Denis. Denis biedt aan Alma naar het ziekenhuis te brengen. Tijdens de roadtrip groeien de twee meer naar elkaar, en Alma leert een wereld kennen die totaal nieuw voor haar is, maar toch vertrouwd voelt.

Take me Somewhere Nice is de eerste speelfilm die Eda Sendijarevic regisseert. Ze werkte eerder aan verschillende prijswinnende korte films. Eén van haar films, Import (2016), werd gekozen voor het Film Festival van Cannes. In Take Me Somewhere Nice werkt ze de onderwerpen uit eerdere korte films verder uit. Alma (Sara Luna Zoric) voelt zich nooit helemaal op haar plek, dit komt overeen met thema’s uit onder andere Fernweh (2014) en Import. Door het gebruik van ongebruikelijke camerahoeken voelt Take Me Somewhere Nice vervreemd van de werkelijkheid en meegezogen in de verwondering van Alma. Ena Sendijarevic werd op IFFR 2019 genomineerd voor de Tiger Award en ontving voor deze award de Special Mention.

  • Kleurrijke roadmovie
    de Volkskrant
  • Sendijarevic is niet voor niks een van de meest veelbelovende jonge makers van het Nederlandse filmlandschap
    Trouw
  • Take Me Somewhere Nice is een sprankelend speelfilmdebuut
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden