sluit

Tamara

Film
Movies that Matter

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats.

Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen. Op hoge hakken en met lang haar vindt hij niet zo snel een baan. Dus hij hangt zijn dameskleding aan de wilgen en gaat voortaan door het leven in een zakelijk pak. Al snel krijgt hij een goede baan als advocaat en hoogleraar, trouwt een mooie vrouw en krijgt drie kinderen. Aan de buitenkant vormt hij met zijn succesvolle carrière en keurige gezin het perfecte plaatje. Maar van binnen knaagt er iets. Na een paar jaar in de pas te hebben gelopen, begint de opgelegde identiteit zich te wreken. Teo besluit alles op het spel te zetten om zijn hart te volgen. Gedreven door een diep verlangen begint hij de lange, moeizame reis naar een nieuw leven als volwaardige vrouw.

Nagesprek
De film is een goede aanleiding om ook de positie van transgenders in Nederland tegen het licht te houden. Onze gastspreker is Alex Kain, bestuurslid van het Transgender Netwerk Nederland. Gespreksleider is Daniel Toebes.

Movies that Matter On Tour
Met Movies that Matter On Tour brengt Movies that Matter festivalfavorieten naar filmtheaters door heel Nederland. Maandelijks kan je een spraakmakende film te zien, met een inleiding of nagesprek met inspirerende gasten. De vertoning van Tamara wordt georganiseerd in samenwerking met Amnesty Nijmegen en Amnesty Studentengroep Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden