sluit

Te Gast – Alliance Francaise: Police

Film
Specials

De Parijse agenten Virginie, Erik en Aristide hebben de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov naar het vliegveld te brengen voor uitzetting naar Tadzjikistan. Tijdens een lange nacht in een Franse politie auto zijn ze aanvankelijk vooral bezig met hun eigen beslommeringen.

De relatie van Erik staat op knappen, Aristide worstelt met spoken uit het verleden en nieuwbakken moeder Virginie heeft chronisch slaapgebrek. Tussen Virginie en Aristide speelt daarnaast het een en ander na een hartstochtelijke affaire. Ook de dagelijkse menselijke misère waar ze in hun politiewerk mee te maken hebben, laat hen niet onberoerd. Op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel Tadzjieks praat en begrijpt – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma. Het lot van Tohirov ligt tijdens deze lange nacht in hun handen.

OVER ALLIANCE FRANÇAISE
De Alliance Française Nijmegen biedt, naast taalcursussen, als onderdeel van haar cultureel programma, geregeld voorpremières van Franstalige films met Nederlandstalige ondertiteling en een inleiding voorafgaande aan de film. Alliance-leden kunnen vanaf 5 oktober een kaartje kopen aan de kassa voor € 5,00 op vertoon van de Carte Nationale. Er is vanaf dat moment ook de mogelijkheid voor Alliance-leden om een kaartje voor een introducee te kopen voor €10,00.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?