sluit

Tea with the Dames

Film
Picl

Zestig jaar geleden ging er een aardverschuiving door het Britse culturele establishment. Net zoals in de muziek en mode beleefde de theaterwereld een explosie van creativiteit en talent.

Het effect ervan is tot op de dag van vandaag voelbaar. Cruciaal voor de creatieve en sociale veranderingen was een groep jonge actrices, onder anderen Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith. Allen zijn inmiddels geridderd tot Dame voor hun belangrijke bijdragen aan het acteursvak. In Tea With the Dames vergezellen we de dames tijdens een reis terug in de tijd.

Regisseur Roger Michell (bekend van Notting Hill, 1999) mocht aanwezig zijn bij de jaarlijkse reünie van deze vier sterren. Met veel humor, roddels en wijsheid blikken ze terug op hun avonturen in de theaterwereld. En ondanks hun adellijke status, nemen de dames geen blad voor de mond. Dat resulteert in een eerbiedig groepsportret van vier iconische actrices, dat met zowel luchtige als humoristische opmerkingen een realistisch beeld schetst van het ouder worden in Hollywood.

  • Het gelach en de hysterie werkt aanstekelijk
    The Guardian
  • Heerlijk openhartige gesprekken
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?