sluit

Temblores

Film
Blikverruimers
Picl

Temblores is de nieuwste film van regisseur en scenarioschrijver Jayro Bustamante over de wrijving tussen liefde, familie en religie in het leven van familieman Pablo. Temblores is vanaf donderdag 22 augustus te zien.

De veertigjarige Pablo keert na een lange reis terug naar zijn huis en familie in Guatemala-Stad. Zijn familie wacht gespannen op zijn terugkomst, maar de man die ze terug zien keren is niet dezelfde als die ze hebben zien gaan. Pablo is tijdens zijn reis verliefd geworden op Francisco en homoseksualiteit gaat tegen alle religieuze waarden van de familie in. Pablo wordt onderworpen aan een reinigingsritueel in de kerk en als hij weigert wordt hij voorgoed verbannen uit de familie. Dit stelt Pablo voor een onmenselijke keuze; zijn verboden liefde of zijn familie.

Het onderwerp van de nieuwste film van de Guatemalteekse regisseur Jayro Bustamante gaat hem naar het hart. Bustamante is openlijk homoseksueel en heeft met eigen ogen gezien en ervaren hoe de rechten van homoseksuelen in Guatemala steeds verder in het geding komen. Temblores ging in première op het Filmfestival van Berlijn. Hier sprak Bustamante over hoe zijn film een directe reactie is op de conservatieve samenleving van het streng orthodoxe Guatemala. Temblores is geselecteerd als de openingsfilm van World Cinema Amsterdam.

  • De film geeft een unieke inkijk in de kerkelijke maatregelen tegen homoseksualiteit’
    Trouw
  • Messcherp, somber en schilderachtig in beeld gebracht
    de Volkskrant
  • Het knappe van Temblores is dat de film zoveel meer is dan een fel j’accuse
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden