sluit

The Addams Family (NL)

Film
Junior

Denk je dat jouw familie vreemd is? The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer. The Addams Family is nu bij ons te zien.

Nadat een boze menigte hen midden in hun huwelijksceremonie de stad uit jaagt, verhuizen Gomez (Paul Groot) en Morticia Addams (Monic Hendrickx) naar een nieuw thuis – een spookhuis in New Jersey. Daar krijgen ze twee kinderen, Wednesday (Vajèn van den Bosch) en Pugsley (Roman Derwig), en leven ze hun vreemde, sombere leven totdat een stad wordt gebouwd aan de voet van de heuvel waar hun huis is. Reality tv-show gastheer Margaux Needler (Tjitske Reidinga) is niet blij met het verblijf van de Addams Family als zwarte schapen in haar perfecte buurt, dus ze stelt voor om hen te helpen zich aan te passen aan de omgeving. Ondertussen probeert Wednesday haar plek te vinden op een openbare school, terwijl Pugsley bang is dat hij niet in staat zal zijn om een langdurige familietraditie uit te voeren.

Fans van The Addams Family-films uit de jaren ’90 zullen aangenaam verrast zijn door deze nieuwe, animatieversie. Het lijkt erop dat er iets tijdloos is aan Gothicisme, vooral wanneer het doordrenkt is van humor vol met goede woordspelingen. Regisseursduo Greg Tiernan (Thomas de Stoomlocomotief) en Conrad Vernon (Shrek, Monsters VS. Aliens) werkten al eerder samen aan de film Sausage Party.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?