sluit

The Barefoot Emperor

Film
Picl

The Barefoot Emperor is het komische filmresultaat van een samenwerking tussen Peter Brosens en Jessica Woodworth. Deze Belgische satire is het vervolg op de nepdocumentaire King of the Belgians.

Tijdens een onfortuinlijk voorval in Sarajevo wordt Nicolaas III, Koning der Belgen (Peter van den Begin), in zijn oor geschoten. Vervolgens ontwaakt hij op een Kroatisch eiland in een zeer onorthodox sanatorium. Onder de leiding van de eigenzinnige directeur (Udo Kier) krijgen de patiënten namen van oude staatshoofden. Nicolaas heet vanaf nu Brezjnev. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd tot eerste keizer van het nationalistische Nova Europa. Vanaf dit punt begint hij aan een doldwaas ontsnappingsplan.

Voorgaande film King of the Belgians had de vorm van een nepdocumentaire. Het Belgisch-Amerikaanse filmduo gaat in The Barefoot Emperor juist voor een werk waarin theater en enscenering centraal staan. Deze film schetst hoe de toekomst van het uit elkaar vallende Europa in de handen beland van de laatste koning der Belgen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden