sluit

The Beach Bum

Film

“I write poems and I like to have fun”, dat vat het levensmotto van professioneel dichter en ‘beach bum’ Moondog (Matthew McConaugey) wel zo’n beetje samen.

Het leven is één groot feest en dat moet gevierd worden, vooral met veel drugs en drank. Samen met zijn rijke vrouw (Isla Fisher), zijn verwaande agent (Jonah Hill) en zijn beste vriend (Snoop Dogg) benut hij elke mogelijkheid om helemaal los te gaan. Hoewel hij een rockster is onder de dichters, heeft hij al jaren niks meer op papier gekregen. Maar wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich herpakken en richten op zijn grote talent: schrijven. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan wanneer het merendeel van je dagen in het teken staan van drank, drugs en vrouwen.

The Beach Bum is een bruisende, originele komedie geregisseerd door Harmony Korine, de maker van onder meer Springbreakers en Gummo. Bijgestaan door een sterrencast, brengt Korine een liefdesverklaring aan stoner comedies en aan de schoonheid van het leven. Zijn levendige, vloeibare en visuele films leveren vaak kritiek op de westerse cultuur, een cultuur die zich kenmerkt door oppervlakkigheid.

  • The Beach Bum is glorieuze inspiratie.
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden