sluit

The Beast in the Jungle

Film

Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis ontstaat het raadselachtige liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram.

John gaat door het leven met het onheilspellende voorgevoel dat hem iets ernstigs zal overkomen. Dit gevoel is zo hevig dat het hem verlamt. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May, die besluit om samen met hem op dat moment te wachten. De twee trekken meer naar elkaar toe en May ontwikkelt gevoelens van ware liefde voor hem. John wordt echter nog steeds beheerst door zijn onrust en angst, waardoor de liefde tussen hen gedoemd lijkt te mislukken.

Dit epische duet is gebaseerd op de novelle The Beast in the Jungle van Henry James, geschreven in 1903. Deze met dans gevulde bewerking strekt het verhaal uit van eind 19de eeuw tot in het heden. Clara van Gool geeft het verhaal van Henry James op een poëtische en romantische manier weer. Eerder won zij al twee keer het gouden kalf voor korte films. The Beast in the Jungle is al verschenen op de nominatielijst voor de KNF Award van het Rotterdam Internation Film Festival.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden