sluit

The Best of Dorien B

Film
Picl

The Best of Dorien B. is een dramatische komedie over de mogelijkheden die ontstaan wanneer dingen misgaan. Deze film, over een vrouw die zichzelf door alle gekte door herontdekt, is vanaf donderdag 14 november in LUX te zien.

Dorien (Kim Snauwaert) heeft haar leven goed voor elkaar: een goedlopende dierenartspraktijk, twee lieve kinderen en een succesvolle echtgenoot. Van buiten lijkt alles in orde. Toch is er iets mis. “Zwart gat van ongekende grootte”, luidt de kop in de krant die ze openslaat. Het zou over haar leven kunnen gaan. Wanneer het precies is gebeurd, weet ze niet, maar ergens onderweg is het misgegaan. Slecht nieuws volgt op nog slechter nieuws in The Best of Dorien B. De huwelijksproblemen van haar ouders, een oude affaire die nog altijd rondspookt en een akelig ziekenhuisbezoek zetten Doriens leven op de kop.

The Best of Dorien B ging in wereldpremière op het filmfestival van Rotterdam en won op meerdere festivals de prijs voor beste speelfilm. Op het scherm wordt Kim Snauwaert vergezeld door een lichtjes gestoorde, zeer vermakelijke Katelijne Verbeke als haar egocentrische moeder, en Dirk van Dijck in de rol van Doriens onbeholpen vader. Maar er is nog een opvallende nieuwkomer: Jelle De Beule, de grapjas die net zijn ontslag indiende bij De Ideale Wereld, speelt de nogal arrogante, afwezige echtgenoot.

  • Schitterend gespeeld door actrice Kim Snauwaert.
    de Volkskrant
  • De tragikomische toon is knap getroffen.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden