sluit

The Best of IDFA on tour 2020

Film
Specials

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2020 zijn bekroond, te zien in jouw favoriete filmtheater: dat is The Best of IDFA on tour. Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen.

The Best of IDFA on tour komt deze keer weer met een ijzersterk programma. Een selectie van de beste films van IDFA 2020. Vier prijswinnende films die door de jury zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of op een bijzondere manier raken. Zo kan je onder andere genieten van de winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary, Radiograph of a Family.

GORBACHEV. HEAVEN (100 min.) – Winnaar IDFA Award for Best Directing
Regie: Vitaly Mansky
Land: Letland, Tsjechië
Taal: Russisch
Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

Pauze (30 min.)

DEALING WITH DEATH (74 min.) – Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary
Regie: Paul Sin Nam Rigter
Land: Nederland
Taal: Nederlands, Engels, Papiaments, Twi
Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

Let op: op maandag 5 juli zendt NPO 2 deze documentaire in korte vorm (50 minuten) uit onder de Nederlandse titel Dood in de Bijlmer. Tijdens The Best of IDFA on tour vertonen wij de bioscoopversie (74 minuten) welke de IDFA Award won.

UNFORGIVABLE (36 min.) – Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary
Regie: Marlén Viñayo
Land: El Salvador
Taal: Spaans
Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

Pauze (30 min.)

RADIOGRAPH OF A FAMILY (82 min.) – Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary
Regie: Firouzeh Khosrovani
Land: Noorwegen, Iran, Zwitserland
Taal: Farsi, Frans
Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

Let op: kaarten zijn alleen te koop voor het gehele programma.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?