sluit

The Dude Day – 20 years The Big Lebowski

Film

Maandag 14 mei is het The Dude Day! Exact twintig jaar geleden verscheen cultkomedie The Big Lebowski van The Coen Brothers in de bioscopen. Om deze bijzondere verjaardag te vieren, wordt deze dag omgedoopt tot The Dude Day en brengen we de film terug naar het grote doek.

The Big Lebowski
Het leven van Jeffrey Lebowski, een oude hippie die bij voorkeur en doorgaans ‘The Dude’ genoemd wordt, wordt wreed verstoord wanneer hij bezoek krijgt van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen. Ze slaan hem in elkaar, urineren op zijn geliefde tapijt, en vragen hem hardhandig waar ‘het geld’ is. The Dude vermoedt al snel dat ze denken dat hij de miljonair is met dezelfde naam. Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, waarvoor hij de hulp inroept van zijn vriend Walter. Walter is een bekeerde Jood die nog gediend heeft in Vietnam, met een niet te temperen woede. Maar alles loopt uit de hand. Ze raken verstrikt in een web van misdaad, mysterie en avant-garde kunst. Grotendeels door het toedoen van Walter, en plots wil iedereen wel iets van The Dude, van nihilisten tot pornoregisseurs.

The Big Lebowski-Café
Natuurlijk verdient zo’n bijzondere verjaardag een waardig feest, en na vele bowling-inspiratiesessies hebben we het programma daarvoor rond! Vanaf 20.00 uur hebben we een heus The Big Lebowski-Café met ‘Dude’-achtige drankjes en kortingen. Met je kaartje voor The Dude Day krijg je een White Russian of pull bier voor maar €2,50. Een mooie reden om met al je vrienden alvast een drankje te scoren. En iedereen die 20.00 uur iets te vroeg vind kan aanschuiven voor de speciale ‘Dude’-daghap. Reserveren niet verplicht, maar wel slim!

‘The Dude’-verkiezing
Kom jij ook in je badjas? Of houd je het liever alleen bij badslippers? Ben jij de beste ‘Dude’ van de avond dan hebben we een mooie prijs voor je! Ga je bowlingskills maar alvast oefenen, wie weet heb je ze nog hard nodig!

The Big Lebowski-Quiz
Maar ook voor iedereen die The Big Lebowski 14 mei voor de zoveelste keer gaat kijken hebben een uitdaging. Weet jij bijvoorbeeld voor welke gelegenheid ‘The Dude’ nog één keer opdook na jaren verdwenen te zijn geweest? Kom vanaf 20.00 uur naar het The Big Lebowski-Café en kroon je tot dé kenner van de avond!

  • Een van de beste films uit het imposante oeuvre van de broers Ethan en Joel Coen.
    VPRO

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden