sluit

The Big Sick

Film

Komiek Kumail Nanjiani (Silicon Valley) vertelt met The Big Sick het ware verhaal van hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet. De Pakistaanse Kumail is nog niet doorgebroken als stand-upper, en moet zijn geld verdienen als Uber-chauffeur.

Ondertussen probeert zijn moeder hem uit te huwelijken aan een leuke Pakistaanse meid maar bij een optreden ontmoet hij psychologe Emily (Zoe Kazan, Ruby Sparks), en het klikt. Al snel ontwikkelt zich een relatie. De romantische comedy over clashende culturen krijgt echter een bizarre wending. Net op het moment dat Emily en Kumail uit elkaar gaan, wordt Emily geveld door een mysterieuze ziekte. Emily wordt in een kunstmatige coma gebracht. En Kumail raakt door de omstandigheden opgescheept met haar ouders, Beth (Holly Hunter, The Piano) en Terry (Ray Romano, Eulogy).

De regie is in handen van Michael Showalter, die vooral bekend is als acteur en schrijver van het überflauwe Wet Hot American Summer. Met The Big Sick laat hij zien dat hij ook een goede neus heeft voor serieuzere verhalen. En hij heeft ook beschikking over een schitterende cast. Romano geeft een zeldzaam breekbare performance als sullige schoonvader. En diehard stand-upcomedyfans zullen ook blij zijn met het bijrolletje van Bo Burnham. The Big Sick was de grote publiekslieveling op het SXSW-festival in Austin van 2017. En het is makkelijk te zien hoe dat komt: de film heeft een perfecte balans. Doordat het waargebeurd is, krijgt de film een serieuze ondertoon mee. En toch voelt The Big Sick als lichte kost. Nanjiani schreef de film samen met de echte Emily Gordon, en dat levert een intiem portret op met een hoop liefdevol neergezette karakters.

Donderdag 3 augustus kan je na afloop van de vertoning van 21.40 uur 10 minuten langer lachen. Na afloop kun je namelijk genieten van het exclusieve bonusmateriaal van de comedy tour ‘The Bigger Sick’.

 

  • Het kan, een hedendaagse en niet-sentimentele romantische komedie.
    Volkskrant
  • De beste romcom in jaren.
    NRC
  • Acteur Kumail Nanjiani weet in bijna elke scene van The Big Sick een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama.
    Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden