sluit

The Cave

Film

The Cave is een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit. Dit aangrijpende verhaal van Feras Fayyad is nu bij ons te zien.

Regisseur Feras Fayyad (Last Men in Aleppo) keert terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat bekendstaat als ‘de grot’, biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers. Aan het hoofd staat de jonge kinderarts Amani, die samen met haar collega’s Samaher en dokter Alaa zij aan zij werkt met mannelijke collega’s; een situatie die ondenkbaar is in de bovengrondse, onderdrukkende patriarchale wereld. De vrouwen hebben te maken met dagelijkse bombardementen, een chronisch tekort aan medicijnen en voedsel en de voortdurende dreiging van chemische aanvallen.

Feras Fayyad gaf verschillende films uit, zowel documentaire als fictie. Hij nam deel aan internationale filmfestivals en ontving erkenning voor zijn werk over hedendaagse Syrische kwesties en de politieke transformatie in de wereld.

  • Een indringende documentaire.
    VPRO Cinema
  • Heeft een duidelijke en belangrijke boodschap.
    The Guardian
  • Een ontroerende, sterke en prachtig documentaire.
    The Hollywood Reporter

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden