sluit

The Dark Crystal (6+)

Film
Novio Magica

Tweede Pinksterdag staat in het teken van fantasyfestival Novio Magica. Waar je ook kunt genieten van de klassieker The Dark Crystal uit 1982 van Jim Henson en Frank Oz.

In vroegere tijden werd de Dark Crystal – een bron van evenwicht en waarheid in het universum – verbrijzeld. Hierdoor is de wereld in twee facties werd verdeeld: de gemene Skeksis en de vreedzame Mystici. Nu de overlapping van de drie zonnen nadert, moet het kristal worden geheeld. Zo niet, dan zal er voor altijd duisternis heersen.

Jen is een van de laatsten van zijn ras. Het is aan hem om de profetie te vervullen, dat een Gelfling de ontbrekende scherf teruggeeft aan het kristal en het kwaadaardige rijk van de Skeksis zal vernietigen. Maar is de moed van de jonge Jen opgewassen tegen de onbekende gevaren die hem te wachten staan?

In 2019 verscheen op Netflix de prequelserie, The Dark Crystal: Age of Resistance. Daardoor kon een hele nieuwe generatie kennis maken met deze fantasierijke poppenwereld. Nu kun je terug naar de film waar het allemaal mee begon!

Let op: deze film is Engels gesproken en Engels ondertiteld!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?