sluit

The Disaster Artist

Film

In The Disaster Artist zien we het waargebeurde verhaal van wat zich achter de schermen afspeelde bij één van de slechtste films ooit gemaakt: The Room uit 2003.

De onafhankelijke film van de excentrieke Tommy Wiseau over een spaak gelopen driehoeksverhouding, is onder andere door zijn slechte acteerwerk en belabberde green screen onbedoeld grappig. Doordat de film zichzelf bloedserieus neemt, werkt het alleen maar meer op de lachspieren. In de loop der jaren is The Room dan ook uitgeroepen tot “de Citizen Kane van de slechte films”.

Deze nieuwe film is gebaseerd op het boek ‘The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made’ van Greg Sestero die in The Room Mark speelde. Tommy Wiseau wordt weergaloos vertolkt door James Franco. Die ook de regie op zich nam. Net als Wiseau voor The Room deedMet verder rollen voor Seth Rogen (Steve Jobs), Alison Brie (Mad Men) en Kristen Bell (Zootropolis).

Awards
Voor zijn acteerprestatie won James Franco een Golden Globe, een Critics Choice Award en een Screen Actor’s Guild Award.

 • De perfecte film om het jaar mee uit te luiden. Een fantastische Hollywoodkomedie.
  Trouw
 • Hilarische, droogkomische film die dezelfde cultstatus verdiend als The Room.
  AD
 • Met The Disaster Artist laat Franco zien dat hij diverse disciplines in de vingers heeft. Zijn regie is direct en zonder opsmuk. Maar hij excelleert als acteur.
  Filmtotaal
 • Een vertederende ode aan filmmaken en vriendschap.
  NRC
 • ...Tommy Wiseau... met veel liefde neergezet door James Franco. Maar wat hij flikt als regisseur is nog veel knapper. Hij vat de mallotigheid en de tragiek van deze man, zonder hem belachelijk te maken
  Veronica
 • De film over de slechtste film ooit is vermakelijk en allesbehalve aanmatigend
  de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden