sluit

The Eagle Huntress

Film

Jagen met een arend is in Mongolië een taak die bestemd is voor mannen, maar al sinds haar jeugd wordt Aisholpan door haar vader betrokken bij het trainen van deze prachtige dieren.

In deze documentaire zien we hoe dit een traditie is die al eeuwen van vader op zoon wordt overgebracht, en dus niet van vader op dochter. Maar als Aisholpan dertien jaar is beslissen zij en haar vader om samen een arend te adopteren en er een echte vossenjager van te maken. Haar vader is namelijk van mening dat meisjes evenveel potentie hebben als jongens, zo lang ze maar duidelijk voor ogen hebben wat ze willen bereiken. Zal het Aisholpan lukken om de traditie te doorbreken en geaccepteerd te worden als jager door de ouderen van de gemeenschap?

The Eagle Huntress is geregisseerd door Otto Bell, die meer dan vijftien documentaires maakte over de meest uiteenlopende gebieden voor bedrijven zoals Philips. Deze documentaire is gesitueerd in het adembenemend mooie Mongolië en de cinematografie is van een bewonderingswaardig hoog niveau. De rol van verteller in The Eagle Huntress wordt vertolkt door Daisy Ridley, bekend door haar rol als Rey in Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015).

  • Een mooie hartverwarmende film
    Filmtotaal
  • Een overtuigende heldin
    de volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden