sluit

The Eternal Daughter

Film

The Eternal Daughter van Joanna Hogg (The Souvenir I & II) is een bijzonder, mysterieus drama. Tilda Swinton speelt een krachtige dubbelrol in dit spookverhaal over herinnering, met een glansrol voor Swintons eigen springerspaniël Louis.

The Eternal Daughter is een mysterieus drama met een imponerende dubbelrol van Tilda Swinton, die zowel een filmmaker als haar moeder speelt. Wanneer ze samen in een bijna verlaten hotel verblijven, komen geheimen uit het verleden langzaam bovendrijven. Julie (Tilda Swinton) en haar moeder Rosalind (Tilda Swinton) reizen af naar een oud familiehuis in Wales, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel. In dit afgelegen landhuis, waar Rosalind haar jeugd heeft doorgebracht, sluimeren oude familiegeheimen die Julie ’s nachts wakkerhouden. Ze hoopt haar moeder beter te leren kennen, maar wordt geconfronteerd met schimmen uit het verleden. Hoe dicht kan je als dochter bij je moeder komen?

The Eternal Daughter is geschreven en geregisseerd door Joanna Hogg die grote indruk maakte met The Souvenir en The Souvenir Part II, beide ook met Tilda Swinton in de hoofdrol. The Eternal Daughter beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië.

 • Fijnbesnaard spookverhaal met minimale suspense
  VPRO Cinema
 • Vol ironie en psychologisch inzicht
  de Volkskrant
 • Vooral een intrigerende afrekening tussen moeder en dochter
  NRC
 • Pseudo horror from the director of 'The Souvenir'
  The Guadian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?