sluit

The Extraordinary Journey of the Fakir

Film

Aja Patel is een in het grijs geklede Indiase hindoe met piercings en een borstelsnor. Zijn officiële beroep: fakir. Maar stiekem: oplichter.

Op een dag besluit Aja een reis te maken om zijn onbekende vader te vinden en vliegt gewapend met paspoort, vliegticket en vals geld naar Parijs. Maar door een onhandige situatie in de Ikea wordt hij onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur door Europa. Deze avontuurlijke film stipt op een luchtige en satirische manier hedendaagse grote problemen als migratie aan. Gebaseerd op de internationale bestseller van Romain Puértolas.

The Extraordinary Journey of the Fakir is gebaseerd op de succesvolle debuutroman van Romain Puértolas, getiteld De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast. Sinds publicatie staat het boek onafgebroken in de Franse bestsellerlijsten en werd wereldwijd vertaald. Regisseur Ken Scott maakte eerder komedies als Starbuck, The Grand Seduction en Unfinished Business. De hoofdrol wordt vertolkt door Indiaas multitalent Dhanush, die ook actief is als regisseur, producent, scenarioschrijver, songwriter en playbackartiest. In India won hij drie National Film Awards en zeven Filmfare Awards.

  • Een echte feelgoodfilm waarin het moeilijk is om geen ontzettende sympathie te krijgen voor de uitstekend spelende en vriendelijke Dhanush
    FilmVandaag.nl
  • The Extraordinary Journey of the Fakir overstijgt alle grenzen.
    NRC
  • Een lichtvoetige, soms verrassend amusante feelgoodfilm over armoe en rijkdom van geest.
    Cinema.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden