sluit

The French Dispatch

Film

The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. The French Dispatch is de nieuwe film van Wes Anderson. Traditiegetrouw met een enorme sterrencast: Timothée Chalamet, Bill Murray, Elizabeth Moss, Tilda Swinton, Frances McDormand… En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De film toont het reilen en zeilen van een fictief weekblad, een ode aan de journalistiek. En volgt de redactie, journalisten en verhalen van The French Dispatch, de Franse afdeling van het Amerikaans tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun. Veel van het narratief in The French Dispatch is te danken aan Anderson’s bewondering van The New Yorker. Zijn liefde en grote verzameling aan tijdschriften vormen de basis van deze spectaculaire film. De film is verdeeld in drie hoofdstukken over een kunstenaar/moordenaar, studentenrellen en een ontvoering.

Over Wes Anderson

Naar een nieuwe Wes Anderson-film kijkt menig cinefiel reikhalzend uit. Als geen ander weet deze regisseur een wereld te creëren die aanvoelt als een tot leven geroepen rijk gedetailleerd prentenboek. Deze beeldtaal is enig in zijn soort. Andersons uitmuntende reputatie staat garant voor een sterrencast, terwijl de hoofdrol van al zijn films toch echt is weggelegd voor de vormgeving en de vele verhaallijnen met absurde onderlinge verbanden. Of, zoals het in een filmrecensie werd omschreven: The French Dispatch is the most Wes Anderson Film Wes Anderson has ever Wes Anderson-ed.’

Deze film wordt vertoond met de Ultrakort film Bristles. 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?