sluit

The Goldfinch

Film

The Goldfinch is de verfilming van Donna Tartt’s wereldwijd geprezen bestsellerroman. Dit prachtige filmdrama met o.a. Nicole Kidman en Ansel Elgort, geregisseerd door BAFTA Award-winnaar John Crowley, is te zien vanaf donderdag 10 oktober.

Het leven van de 13-jarige New Yorker Theo Decker wordt volledig op zijn kop gezet wanneer zijn moeder wordt gedood bij een terroristische aanslag op het Metropolitan Museum of Art. Compleet in de war door deze tragische gebeurtenis steelt hij een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: een puttertje (goldfinch). Na de tragische dood van zijn moeder wordt Theo in huis genomen door het welgestelde gezin van zijn klasgenoot Andy. In de opvolgende jaren ontwikkelt Theo een passie voor antiek. Op uitnodiging van zijn vader vertrekt hij naar Las Vegas, waar hij bevriend raakt met Boris. Door Boris maakt Theo kennis met drugs, oplichting, bedrog en fraude. The Goldfinch is een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde.

De film The Goldfinch is gebaseerd op de gelijknamige roman van Donna Tartt. Het boek heeft 30 weken lang op de bestsellerlijst van The New York Times gestaan. Het Puttertje uit de film, geschilderd in 1654, hangt in het Mauritshuis in Den Haag. Het scenario van de film is afkomstig van de voor een Oscar genomineerde Peter Straughan.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden