sluit

The Good Terrorist

Film
Picl

In deze boeiende documentaire probeert Robert Oey de wereld van het moslimextremisme te ontrafelen. Door in gesprek te gaan met ex-terroristen en experts belicht hij thema’s als geloof, geweld en (de)radicalisering. The Good Terrorist is vanaf donderdag 27 juni te zien.

Waarom? Is de vraag die de Westerse wereld in zijn greep houdt als het om moslimextremisme gaat. Waarom zou een persoon die hier opgegroeid is in welvaart afreizen naar het kalifaat om voor het geloof te strijden? Regisseur Robert Oey probeert antwoord te vinden op deze en andere vragen. Hij gaat in gesprek met Jason Walter en Nouredine El Fahtni. De twee maakten deel uit van de Nederlandse Hofstadgroep. Inmiddels zijn ze op vrije voeten en hebben ze het extremisme afgezworen. Ex-extremist Jason Walters doet zijn aangrijpende verhaal over zijn tijd als extremist en hoe hij tot nieuwe inzichten gekomen is. Kan iemand echt deradicaliseren? Of is dat een sprookje voortgekomen uit naïviteit en angst? Aangevuld door wetenschappers, mensen uit het werkveld en anderen die in contact kwamen met extremisme wordt de Westerse retoriek rondom terrorisme belicht.

Robert Oey is een gerenommeerd Nederlands documentairemaker die niet bang is om controversiële en gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen. Dit laat hij duidelijk zien in zijn nieuwste werk The Good Terrorist, waar hij in gesprek gaat met ex-extremisten en deskundigen op het gebied van moslimextremisme. Zijn werken dragen veel maatschappelijke relevantie, maar liggen daarom vaak gevoelig in de samenleving. Door het betrekken van wetenschappers en andere deskundigen ontstaat een compleet beeld wat de kijker aan het denken zet. The Good Terrorist werd op het CPH:DOX genomineerd voor een NEXT:WAVE Award.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?