sluit

The Great Composers – Concerto: A Beethoven Journey

Film
Specials

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Een goede reden om dit seizoen eens stil te staan bij een viertal grote componisten en het Beethoven jaar 2020 te vieren met de filmreeks The Great Composers.

Gefilmd over een periode van 4 jaar, heeft de bekroonde regisseur Phil Grabsky de leidende concertpianist Leif Ove Andsnes gevolgd terwijl hij de wereld rondreist met uitverkochte concerten met het Mahler Chamber Orchestra in een poging een van de grootste sets ooit voor piano geschreven te begrijpen en te interpreteren: de vijf pianoconcerten van Beethoven.

Leif Ove Andsnes wordt beschouwd als een van de beste pianisten van deze tijd en biedt een zeldzaam inzicht in de wereld van een pianist van wereldklasse, maar nog belangrijker, tegen de achtergrond van Leif Ove en het Mahler Chamber Orchestra die deze vijf stukken spelen, probeert de film de vele mythen uit het leven van Beethoven te ontrafelen om te onderzoeken hoe dit wonderbaarlijke talent uit Bonn een van de grootste componisten ter wereld werd tegen de tijd dat hij het vijfde concert schreef. Misschien is het vooral de meest onthullende biografie van Beethoven.

LEZING CONSTANT
Woensdag 16 december zal Constant Hoogenbosch voorafgaand aan de film een mooie lezing verzorgen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?