sluit

The Great Composers – In Search of Chopin

Film
Specials

Het graf van Chopin in Parijs blijft een bedevaartsoord en zijn muziek zorgt nog altijd voor uitverkochte concertzalen wereldwijd. Maar wie was deze man precies, die doodsbang was om op te treden voor publiek? In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Een goede reden om dit seizoen eens stil te staan bij een viertal grote componisten en het Beethoven jaar 2020 te vieren met de filmreeks The Great Composers. Deze documentaire over Chopin is op zondag 1 maart, zijn geboortedag, bij ons te zien.

In deze documentaire zien we het leven van een componist die zijn thuisland Polen ontvluchtte naar Parijs om nooit meer terug te keren, het opnam tegen de meest beruchte travestiet in Frankrijk en ondanks zijn slechte gezondheid een van de meest intense en levenslustige muziekstukken heeft geschreven die ooit gecomponeerd zijn. Hoe kwam een jonge Poolse jongen precies tot zulke duizelingwekkende hoogte?

Vier jaar lang reisde de bekroonde Phil Grabsky de wereld rond in zijn zoektocht om het leven en de muziek van Chopin bloot te leggen. De beste muzikanten voeren zijn muziek uit, waaronder Leif Ove Andsnes, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam en het Orkest van de 18e eeuw. Grappig, hartverscheurend, inspirerend – deze film is de eerste die de ware aard van deze opmerkelijke en nog steeds zeer geliefde componist echt toont.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden