sluit

The Great Composers – In Search of Haydn

Film
Specials

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Een goede reden om dit seizoen eens stil te staan bij een viertal grote componisten en het Beethoven jaar 2020 te vieren met de filmreeks The Great Composers.

Het biografische verhaal van Phil Grabsky over het leven van Haydn is een visueel en auditief spektakel, inclusief adembenemende uitvoeringen door enkele van de meest gevierde muzikanten ter wereld. Door te spreken met enkele van de grootste vertegenwoordigers van Haydns muziek, herstelt deze film de balans en werpt licht op de meester en zijn werk. Haydns leven strekte zich uit van het einde van de barokperiode tot Napoleons invasie van Wenen, waarbij hij zijn jongere vriend Mozart overleefde. Hij was een van de meest productieve componisten en produceerde meer dan 100 symfonieën, 64 kwartetten, 16 bestaande opera’s, 51 pianosonates en de oratoria “The Creation” en “The Seasons”.

Door middel van intieme en onthullende interviews met experts en gedetailleerde fragmenten uit de persoonlijke herinneringen van Haydn, krijgt het publiek een geweldig inzicht, niet alleen in de muziek van Haydn, maar ook in een waardering voor de kunstenaar zelf. De nadruk van de film ligt, net als bij alle “In Search Of films”, op de uitvoering en interpretatie van de werken van Haydn. De componist waar Mozart en Beethoven naar op keken.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden