sluit

The Great Composers – In Search of Mozart

Film
Specials

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Een goede reden om dit seizoen eens stil te staan bij een viertal grote componisten en het Beethoven jaar 2020 te vieren met de filmreeks The Great Composers.

In Search Of Mozart werd geproduceerd met ‘s werelds meest toonaangevende orkesten en muzikanten en wordt verteld aan de hand van een reis van ruim 40.000 kilometer langs elke route die Mozart gevolgd heeft. Een detectiveverhaal dat ons tot in het hart van zijn genialiteit zal brengen op basis van zijn muziek en uitgebreide correspondentie. Van requiem K1a tot K626; er worden meer dan 80 werken in chronologische volgorde getoond en opvallende parallellen tussen de muziek en Mozarts eigen ervaringen onthult.

Overal is het de muziek die centraal staat met Mozarts leven er als een puzzel omheen passend. Met een rigoureuze analyse van musicologen en experts zoals Jonathan Miller, Cliff Eisen, Nicholas Till, Bayan Northcott en de overleden Stanley Sadie, duikt er een nieuwe, levendige impressie van de componist op. Het verjaagt de vele gemeenschappelijke mythen over het genie, de gezondheid, relaties, de dood en het karakter van Mozart om een nieuwe beeld te presenteren dat heel anders is dan de Amadeus van Milos Forman’s Amadeus.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden