sluit

The Great Green Wall

Een hoopvol verhaal uit afrika
Film
Nimma aan zee

‘Hoe kunnen we een Afrikaanse droom creëren?’ vraagt de Malinese muzikant Inna Modja zich af in deze opbeurende documentaire. Terwijl ze ziet hoe de Sahel, de regio waar ze vandaan komt, wordt geconfronteerd met klimaatverandering, wil ze niet de andere kant op kijken.

Modja begint aan een epische reis langs Afrika’s ‘Great Green Wall’: een strook bomen en beplanting van 8.000 kilometer, helemaal van Senegal naar Djibouti. Eenmaal voltooid, zal het de grootste levende structuur op aarde zijn.

Onderweg spreekt Inna Modja met de vele mensen die ze ontmoet. Ze vraagt naar hun dromen, hun kijk op de toekomst, en de manier waarop klimaatverandering hun leven beïnvloedt. Ze zoekt lokale muzikanten op zoals Songhoy Blues, Didier Awadi en Betty G, met opwindende samenwerkingen tot gevolg.

Eindelijk een hoopvol en opbeurend verhaal uit Afrika! The Great Green Wall is een van ’s werelds meest ambitieuze projecten tegen klimaatverandering.

OVER NIMMA AAN ZEE

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?