sluit

The Handmaiden

Film

Jonge Koreaanse zakkenrolster Jook-Hee begint haar werk als het dienstmeisje van de Japanse erfgename.

Haar doel: zorgen dat deze wereldvreemde rijkeluisdochter Hideko met haar baas trouwt, een oplichter die zich voordoet als graaf. Hij trouwt met haar, stopt haar in een gekkenhuis en deelt haar rijkdom met de jonge nepbediende. Simpel plan, toch? Maar het dienstmeisje voelt zich juist aangetrokken tot Hideko. Gaat ze de ‘graaf’ helpen met zijn verovering, of gaat ze de concurrentie aan? Dit is nog maar het tipje van de ijsberg van een film waarin de ene intrige de andere wending opvolgt. Een stevig staaltje vertelling die geen minuut verveelt en – ondanks de ingewikkelde plotlijnen – van begin tot eind uitstekend te volgen is.

Regisseur Chan-Wook Park, die vooral bekend is van zijn wraakmeesterwerk Oldboy, beschrijft dit als zijn meest feministische film: “Man en vrouw worden tegen elkaar opgezet. Je hebt twee vrouwelijke karakters die een alliantie vormen tegen de mannelijke onderdrukkers en willen ontsnappen. Alle mannen in de film zijn schurken en zwakke karakters. De enige coole karakters zijn de vrouwen.” The Handmaiden (oorspronkelijke titel: Ah-ga-ssi) is gebaseerd op het boek Fingersmith van Sarah Waters, een grootmeesteres in het situeren van spannende lesbische verhalen in de context van Victoriaans Engeland. Voor de film is het verhaal natuurlijk getransporteerd naar het Korea van de jaren 30, maar de seksuele spanning is er daardoor niet minder op geworden. Een sensuele thriller van epische proporties.

De film won in Cannes de Vulcain Prize for the Technical Artist en kreeg van GALECA (Gay and Lesbian Entertainment Critics Association) de Dorian Award voor Foreign Language Film of the Year (2017).

Op vertoon van een geldige bibliotheekpas krijg je €2,50 korting op je kaartje.

  • Extravagante erotiek, buitengewone stijl en verrassend; Chan-wook Park maakt indruk met een romantische thriller.
    filmtotaal
  • Regisseur Park Chan-wook (Oldboy) verleidt ons het buitenissige te omarmen in The Handmaiden, zijn nieuwe erotische psychotriller.
    parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden