sluit

The Innocents

Film

The Innocents is de meesterlijke, bijzonder ijzingwekkende thriller van de Oscar-genomineerde Noorse scenarist en regisseur Eskil Vogt.

Tijdens de mooie Noorse zomer raken vier kinderen van 10 jaar bevriend en ontdekken dat ze bovennatuurlijke krachten hebben. Tijdens het verkennen van hun nieuwe gaven, buiten het zicht van alle volwassenen, neemt hun onschuldige spel een duistere wending en beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Als het uit de hand dreigt te lopen, wordt een van hen zich bewust van de dunne lijn tussen goed en kwaad.

Over Eskil Vogt

Met The Innocents zet de Noorse regisseur Eskil Vogt een beklemmende en verontrustende thriller neer die de grenzen van moraliteit opzoekt. Vogt durft het aan om horror binnen een kinderwereld te situeren. Hij deinst er ook niet voor terug om zo ver mogelijk te gaan met de gruwelijkheden, zonder ooit echt expliciet te worden. Sommige mensen die een geïdealiseerd beeld hebben van tienjarigen zullen zeker geshockeerd zijn. Anderzijds toont de scenarist-regisseur ook dat kinderen op zoek gaan naar het goede.
Eerder regisseerde Vogt al Blind (2014) en schreef hij mee aan alle films van Joachiem Trier, waaronder The Worst Person In The World, waarvoor Trier en Vogt zelf een Oscarnominatie kreeg voor Beste Originele Scenario. Ook The Innocents heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Fantastic Fest Jury Award voor Beste Regie en een European Film Award voor European Sound Designer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?