sluit

The Invisible Life of Euridice Gusmao

Film

The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk Braziliaans drama van Karim Aïnouz. Deze film over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk is nu bij ons te zien.

Rio de Janeiro, 1950. De achttienjarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die thuis bij hun conservatieve ouders wonen. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs. The Invisible Life of Eurídice Gusmão is ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

 • Elegant maar ook broeierig, zinnelijk en soms verrassend rauw
  de Volkskrant
 • Weergaloos indringende fotografie
  NRC
 • Film met de glans van een groots opgezette, felgekleurde soapopera
  Trouw
 • Loepzuiver uitgespeeld, traag opbouwend naar een vloedgolf van emoties
  de Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden