sluit

The Last Male on Earth

Film
Picl

Even was hij wereldnieuws: de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde, genaamd Sudan.

Op maart 2018 overleed in Kenia de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde. The Last Male on Earth is een documentaire over deze neushoorn, genaamd Sudan. Je wordt meegenomen in zijn laatste dagen van zijn leven. Hoe hij zeven dagen in de week, 24 uur per dag bewaakt wordt tegen stropers. De vele bezoeken die hij krijgt van toeristen, filmploegen en fotografen. Maar ook het onderzoek van wetenschappers die, tot op de dag van vandaag, op zoek zijn naar een innovatieve techniek om de noordelijke witte neushoorn terug te brengen op aarde. Een film over het verlies van een icoon, een vriend, de laatste noordelijke witte neushoorn. En over de zoektocht naar een laatste redmiddel.

Floor van der Meulen studeerde Audiovisual Design op de Rotterdamse Willem de Kooning Academie en The School of Visual Arts in New York. Voor haar film 9 Days: From My Window in Aleppo (2015) won ze Best Short Film op het Londen Film Festival. Ook won deze film de Best European Short Film op de 29ste European Film Awards. Haar fictiedebuut In vrijheid (2016) won een Gouden Kalf voor Best Actrice.

 

  • De lichte en bevreemdende toon past verrassend genoeg goed bij een film over een uitstervende diersoort
    NRC
  • Van der Meulen creëert een context waarin je wordt uitgenodigd om zelfs de meest terloopse gebeurtenissen van betekenis te voorzien
    de Volkskrant
  • De savanne leent zich natuurlijk prachtig voor filmische shots, maar Van der Meulen slaagt er zelfs in om alle talking heads vanachter bureaus stijlvol in beeld te brengen.
    AD

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden