sluit

The Lighthouse

Film
Première

The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in 1890. Deze nieuwe film van Robbert Eggers (The Witch) met Robert Pattinson en Willem Dafoe is bij ons te zien vanaf donderdag 27 februari.

Twee noeste zeelieden beheren de vuurtoren van een afgelegen eiland. Een troosteloos, winderig stuk rots, waarop niets anders te doen valt dan werken en drinken. De stugge collega’s compenseren hun gebrek aan sociale vaardigheden met geouwehoer in ouderwetse tongval à la Melville. Het onvermijdelijke aanbreken van de drankvoorraad resulteert in seksueel getinte spanningen, gewelddadige uitbarstingen en bovennatuurlijke waanbeelden.

Na de zeventiende-eeuwse gruwelen van zijn debuut The Witch, toont Robert Eggers dit keer een maritieme nachtmerrie in de late negentiende eeuw. In somber zwart-wit en bijna vierkant beeldformaat verbeeldt The Lighthouse de claustrofobie van twee kwetsbare mannen die tot elkaar zijn veroordeeld. Met deze verfijnde psychologische horror bewijst Eggers zich als een van de meest ambitieuze hedendaagse Amerikaanse genrefilmers.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden