sluit

The Lord of the Rings: The Return of the King (extended edition)

Film
Specials

Lord of the Rings is één van de meest succesvolle fantasiereeksen aller tijden en is nu te zien op het grote doek in de ‘extended-edition’. In dit laatste deel van de serie barst de strijd om fantasierijk Midden-aarde eindelijk los en begint hobbit Frodo aan de laatste etappe van zijn reis.

De hobbits Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) hebben eindelijk het rijk Mordor bereikt. Samen met het vreemde wezen Gollum (Andy Serkis) trekken ze verder naar Mount Doom om de magische ring van Sauron te vernietigen. Hun oude reisgenootschap doet er ondertussen alles aan om de aandacht van Sauron te verleggen. Aragorn (Viggo Mortensen) verzamelt met zijn vreemde vrienden een groot leger, maar worstelt met zijn lotbestemming als leider.

De Lord of the Rings trilogie is de verfilming van de gelijknamige boekentrilogie van J.R.R. Tolkien. Zowel critici als publiek waren lovend over de films toen deze werden uitgebracht en de films zijn nog altijd populair gebleven. The Return of the King was de grote winnaar op de Oscaruitreiking van 2004, waar de film voor alle 11 nominaties won, waaronder de Oscar voor beste film en beste regisseur.

LORD OF THE RINGS MARATHON
Op zondag 1 november brengen we de fantasievolle filmreeks The Lord of the Rings terug op het grote doek! Vanaf 10.30 uur kijk je opeenvolgend de extended-editions van alle drie de films. Kaarten zijn alleen los (tegen regulier tarief) verkrijgbaar.

10.30 uur – The Fellowship of the Ring
15.00 uur – The Two Towers
19.40 uur – The Return of the King

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?