sluit

The Lost City of Z

Film

In 1906 reist de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett samen met zijn assistent Henry Costin naar Zuid-Amerika om de grens tussen Bolivia en Brazilië in kaart te brengen. Maar wat hij ontdekt zijn restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving.

Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal direct afgedaan als onzin. Het idee van het bestaan van een mythische stad zou belachelijk zijn. Maar Fawcett is vastbesloten om zijn gelijk te halen en deze stad, die hij ‘The City of Z’ noemt, verder te ontdekken. Hij besluit terug te keren naar de jungle. Opnieuw krijgt hij steun van zijn meest betrouwbare assistent Henry Costin, die hem opnieuw vergezelt. Maar de reis blijkt levensgevaarlijk als hij met zijn team geconfronteerd wordt met indianenstammen, infecties en aanvallen van piranha’s. Het wordt een reis die de hele wereld in zijn greep houdt.

James Gray (Two Lovers, The Immigrant) brengt een van de bekendste en mysterieuze ontdekkingstochten van de geschiedenis naar het grote scherm in zijn nieuwste film The Lost City of Z. Het verhaal is gebaseerd op feiten en een verfilming van het gelijknamige boek van David Grann. Met adembenemende beelden en een dromerige soundtrack voert Gray je naar een andere wereld. De film bestaat uit een grote sterrencast. Charlie Hunman (Children of Men, Cold Mountain) speelt Percy Fawcett en Robert Pattinson (Cosmopolis, Water for Elephants) neemt de rol van Henry Costin op zich.

  • New Yorker James Gray weet prima raad met de Boliviaanse jungle in zijn biografie van de legendarische ontdekkingsreiziger Percy Fawcett
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden