sluit

The Matrix (20th Anniversary)

Film

Twintig jaar na de originele release keert de bekende cyberthriller van The Wachowski’s terug op het witte doek. The Matrix is vanaf donderdag 29 augustus te zien.

Thomas Anderson (Keanu Reeves) heeft een doodgewone baan bij een softwareontwikkelaar. Daarnaast verdient hij geld onder het hackeralias Neo met het uitvoeren van illegale opdrachten. Hij komt in contact met Morpheus, de leider van een groep rebellen. Hij vertelt Neo dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, de Matrix genoemd, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Neo krijgt de keuze om de Matrix te verlaten en de echte wereld binnen te treden. Gaat hij de strijd tegen machines aan of blijft hij in zijn vertrouwde, maar gesimuleerde, wereld?

The Matrix is het eerste deel in een trilogie. De andere twee delen zijn The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. De film won in 2000 maar liefst vier Oscars, voor Best Editing, Best Sound, Best Visual Effects en Best Sound Effects. In totaal won de film maar liefst 41 awards en maakte deel uit van de top 20 beste films allertijden op IMDb.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden