sluit

The Mule

Film

Clint Eastwood speelt oud-veteraan Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten.

Wanneer hij een nieuwe baan aangeboden krijgt waarbij hij alleen hoeft te rijden, twijfelt hij geen moment. Op het eerste oog lijkt het een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Earl blijkt talent te hebben en presteert boven verwachting. Zijn ladingen nemen toe en hij krijgt zelfs een handlanger toegewezen. Wat hij niet weet is dat hij door zijn illegale praktijken op de radar van DEA-agent Colin Bates is verschenen en scherp in de gaten gehouden wordt. Zelfs als zijn geldproblemen tot het verleden behoren, wordt Earl achtervolgd door de fouten die hij in zijn verleden heeft gemaakt. Met de autoriteiten en het drugskartel op zijn hielen, is het onzeker of hij zijn fouten op tijd recht kan zetten.

Oscarwinnaar Eastwood staat voor het eerst sinds de veel geprezen film Gran Torino uit 2009 aan beide kanten van de camera. Bradley Cooper, wie in deze film de rol van Bates vervult, werkte eerder samen met Eastwood voor American Sniper. Voor dit werk ontving hij Oscarnominaties voor produceren en acteren. Ook maakte Cooper zijn debuut als regisseur voor de film A Star Is Born, waar hij zelf ook in acteerde. Dit veelbelovende duo zal met The Mule hun successen proberen te herhalen.

  • Broos maar vol levenslust
    NRC
  • Vermakelijk als een stoute jongensdroom
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden