sluit

The Old Man and the Gun

Film

Hoewel de charmante Forrest Tucker (Robert Redford in zijn allerlaatste filmrol) de pensioengerechtigde leeftijd al lang gepasseerd is, is hij nog steeds één van de meest succesvolle bankovervallers.

Wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet (Sissy Spacek) lijkt zijn leven compleet. Maar dan organiseert de jonge en ambitieuze detective John Hunt (Casey Affleck) een klopjacht op Tucker en zijn trawanten, en ontstaat er een kat-en-muisspel waarbij zelfs Hunt de charmes van Tucker nauwelijks kan weerstaan.

Samen met up-and-coming regisseur David Lowery, die vorig jaar wereldwijd lof oogstte met A Ghost Story, generatiegenoot en Oscarwinnares Sissy Spacek (Coal Miner’s Daughter, Carrie), zanger en acteur Tom Waits (Short Cuts) en Oscarwinnaar Casey Affleck (Manchester by the Sea), sluit de 82-jarige Robert Redford (Butch Cassidy and the Sundance Kid) zijn immense acteercarrière af. Redford won onder meer de Directors Guild of America Award, een Golden Globe Award en een Oscar.

 • Een luchtige misdaadfilm, schaamteloos nostalgisch.
  vpro cinema
 • Het spektakel van The Old Man and the Gun zit niet in de overvallen en achtervolgingen, maar in momenten waarop acteurs tegenover elkaar staan.
  de volkskrant
 • Redford in zijn wellicht laatste rol stemt weemoedig.
  NRC
 • Robert Redford straalt stijl en klasse uit.
  the guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden