sluit

The Peanut Butter Falcon

Film

De jonge Zak, een jongen met het syndroom van Down, heeft slechts één droom: een professioneel worstelaar worden. Deze komische avonturenfilm, met rollen voor o.a. Shia LeBeouf en Dakota Johnson, is nu bij ons te zien.

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down droomt ervan om een professionele worstelaar te worden. Om deze droom waar te maken loopt hij weg uit het verpleegtehuis waar hij woont en start zijn reis naar de worstelschool The Salt Water Redneck. Onderweg ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die op de vlucht is. Samen gaan ze verder op pad om Zaks droom waar te maken. Het wordt een reis vol avonturen waarbij ze whisky drinken en vis vangen. En als de aardige Elanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, het duo weet op te sporen overtuigt Zak haar om zich ook aan te sluiten bij hun reis.

The Peanut Butter Falcon beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie Narrative Spotlight. De film is tot stand gekomen nadat Tyler Nilson en Michael Schwartz Zack Gottsagen ontmoete op een kamp voor gehandicapten en niet-gehandicapten. Hier nam Zack deel aan een workshop acteren waarin hij kenbaar maakte dat hij graag acteur wilde worden. Gottsagen vroeg de regisseurs vervolgens om een film voor hem te maken, en ze stemden hiermee in.

  • Een prachtige, avontuurlijke feelgoodfilm.
    NRC
  • Een emotionele rollercoaster.
    The Guardian
  • De acteurs hebben een fijne chemie.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden