sluit

The Royal Ballet – The Nutcracker – Wright

Film
Royal Opera House

Een kerstuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen. De notenkraker is als vanouds een geweldige eerste kennismaking met de betoverende wereld van het ballet, en is daarom hét jaarlijkse familie-uitje.

Tsjaikovski’s alom geliefde muziek sluit naadloos aan bij het magische avontuur dat Clara en haar notenkrakerpop op kerstavond beleven. Hun reis naar Snoepjesland biedt vertrouwde dansante hoogtepunten als de Dans van de Suikerboonfee en de Bloemenwals.

Peter Wrights choreografie voor The Royal Ballet is trouw aan de geest van het oorspronkelijke Russische ballet, compleet met historische details en dansende sneeuwvlokjes. Door de vele solistenrollen en ensembles komen de wereldvermaarde kwaliteiten van het gezelschap in deze kerstklassieker in optima forma tot uiting.

Vertoning
De live vertoning vindt plaats op maandag 3 december, de herhaling wordt bij ons op zondag 9 december vertoond. De voorstelling duurt circa 2 uur en 30 minuten, inclusief 1 pauze.

Royal Opera House
Opera of ballet in de filmzaal; een bijzondere avond uit! Nergens heb je zo goed zicht op de voorstelling dan tijdens een live vertoning in het filmhuis. De dramatiek, de passie en de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. Juist door de cameralens die tussen jou en de voorstelling zit, krijg je een blik op het toneel die je zelfs vanaf de duurste rij in het theater niet kunt krijgen. Je kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. Je voelt hun adem, je ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden