sluit

The Royal Opera – Manon Lescaut

Film
Royal Opera House
Specials

Jonathan Kent paste in deze productie de bekende opera Manon Lescaut van Puccini aan om meer weerklank in het heden te vinden. De opera werd live opgenomen in The Royal Opera House in Londen.

Wanneer Manon de jonge student Des Grieux ontmoet, worden ze verliefd. Ze vluchten – maar wanneer de bejaarde Geronte Manon een leven van rijkdom en luxe aanbiedt, komt ze in de verleiding. Jonathan Kent – Regisseur van Tosca van The Royal Opera – creëerde deze prachtige productie van Manon Lescaut in 2014. Het was de eerste productie van het stuk in 30 jaar door The Royal Opera. Kent vindt hedendaagse weerklank in het verhaal van een vrouw, die wordt verleid en misleid om tegen haar eigen belangen in te handelen en hier uiteindelijk een veel zwaardere vergelding voor krijgt dan ze verdient. Ontwerpen van Paul Brown creëren een barre omgeving die boordevol maatschappelijke hypocrisie zit, waarin Manon gevangen wordt door degenen die haar zullen uitbuiten – en waaruit de enige ontsnapping de dood kan zijn.

THE ROYAL OPERA HOUSE: LIVE CINEMA VANUIT LONDEN IN LUX
Een avondvullende beleving waarbij je vanuit je filmstoel geniet van wereldberoemde performances van The Royal Opera en The Royal Ballet, live vanuit The Royal Opera House in Londen. Nergens heb je zo goed zicht op de voorstelling als tijdens een live vertoning in het filmhuis. De dramatiek, de passie en de emoties; op het witte doek wordt het levensecht. Juist door de cameralens die tussen jou en de voorstelling zit, krijg je een blik op het toneel die je zelfs vanaf de beste rij in het theater niet kunt krijgen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?