sluit

The Royal Opera – The Queen of Spades – Tsjaikovski

Film
Royal Opera House
Specials

Tsjaikovski’s meest ambitieuze opera bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.

In Tsjaikovski’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke, zit Herman klem tussen de vrouw die hij liefheeft en een destructieve idée fixe. Pique Dame (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg.

Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens. Aleksandrs Antonenko en Eva-Maria Westbroek voeren de cast en het Royal Opera-koor aan, met op de bok muzikaal directeur van The Royal Opera Antonio Pappano. Dit is het aangrijpende portret van een getormenteerde artiest, vervat in een beklemmend spookverhaal.

Vertoning
De live vertoning van deze voorstelling vindt plaats op dinsdag 22 januari, de herhaling wordt bij ons op zondag 27 januari vertoond. De voorstelling duurt circa 3 uur en 30 minuten, inclusief 1 pauze.

Royal Opera House
Opera of ballet in de filmzaal; een bijzondere avond uit! Nergens heb je zo goed zicht op de voorstelling dan tijdens een live vertoning in het filmhuis. De dramatiek, de passie en de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. Juist door de cameralens die tussen jou en de voorstelling zit, krijg je een blik op het toneel die je zelfs vanaf de duurste rij in het theater niet kunt krijgen. Je kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. Je voelt hun adem, je ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis!

(Tijdens de live show van Queen of Spades moest Aleksandrs Antonenko helaas verstek laten gaan omdat hij ziek was. Sergey Polyakov nam de rol van Hermann daarom op zich en is dus vanzelfsprekend ook in de encore te zien.)

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden