sluit

The Sense of an Ending

Film

Een man van middelbare leeftijd wordt, na het lezen van een brief, geconfronteerd met zijn herinneringen van een relatie die hij had met een raadselachtige vrouw in de Jaren 60.

Tony Webster leidt een zorgeloos bestaan. Hij is een introverte man op leeftijd die zich terugtrekt in Zuid-Londen, waar hij een winkel voor fotocamera’s heeft. Hij is jaren geleden gescheiden van zijn vrouw Margaret en zijn enige dochter is zwanger van haar eerste kind. Plots worden de rustige dagen van Tony verstoord als jeugdliefde Veronica opduikt, met wie hij decennia lang geen contact gehad heeft. Na een moeizame ontmoeting overhandigt zij hem een brief die hem zal confronteren met de pijnlijke consequenties van zijn beslissingen uit het verleden.

The Sense of an Ending is geregisseerd door Indiase filmmaker Ritesh Batra, bekend door zijn debuut speelfilm The Lunchbox waarvoor hij een BAFTA Filmaward nominatie in de wacht sleepte. In zijn nieuwste film schakelt hij over op Brits grondgebied met steracteurs Jim Broadbent (Cloud Atlas, Brooklyn) en Charlotte Rampling (Melancholia, 45 years). Het script is gebaseerd op het gelijknamige en geprezen boek van Julian Barnes. Het boek heeft in 2011 de Man Brooker Prize gewonnen, een award voor meest originele Britse roman.

 • Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke cast doet de rest.
  AD
 • Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.
  Trouw
 • Regisseur Batra kan goed met die gelijktijdigheid van begin en einde overweg.
  De Filmkrant
 • Zowel de ongemakkelijk zwoele tienersfeer als de zestigers-melancholie worden mooi geschakeerd gebracht.
  De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden