sluit

The Shiny Shrimps

Film
Filmspecials

Olympisch zwemmer Matthias le Goff maakt op live televisie een homofobische opmerking en ziet zijn carrière in rook opgaan. De enige manier om het te redden is door the Shiny Shrimps, amateur gay waterpoloteam, te coachen.

Het team wilt zich kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië waarbij ze Matthias nodig hebben. Matthias, met zijn strenge werkethiek, heeft maar één doel voor ogen, en dat is winnen. Hoewel het excentrieke waterpoloteam liever shined op de dansvloer dan dat ze uitblinken in het zwembad.

Deze vrolijke Franse komedie brengt een ‘Priscilla, Queen of the Desert’-achtige charme naar het zwembad. Regisseur Maxime Govare (Daddy Cool) werkt samen met nieuwkomer Cédric le Gallo, die waterpolo speelde in het échte Franse team Shiny Shrimps.

 

PINK SUMMER SPORTS
Deze vertoning is onderdeel van Pink Summer Sports en organiseren we samen met Gay Sport Nijmegen.

Stichting Gay Sport Nijmegen (GSN) wil via sport LHBT+ emancipatie stimuleren, een veilig en positief sportklimaat creëren en de integratie van LHBT+ gemeenschap bevorderen. Dit doet Gay Sport Nijmegen sinds 2004 door Nijmeegse gay sportverenigingen bij elkaar te brengen en de organisatie van een internationaal sporttoernooi.

Samen met de gay sportverenigingen (zwemvereniging Gay Swim Nijmegen Spetters, homovolleybalvereniging Keizer Karel en badmintonclub Het roze veertje) organiseerde GSN eerder zes succesvolle edities van het Pink Tournament. Vanaf 2018 gaat dit sporttoernooi als jaarlijks evenement verder onder de naam ‘Pink Summer Sports’.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?