sluit

The Souvenir: Part I

Film
Filmspecials

The Souvenir, geregisseerd door Joanna Hogg, is een aangrijpend portret van een jonge vrouw en haar eerste relatie. Julie (Honor Swinton Byrne) is een ambitieuze filmstudent en als ze Anthony (Tom Burke) ontmoet werpt ze zichzelf in een diepe, intense relatie.

Een verlegen maar ambitieuze filmstudente (Honor Swinton Byrne) begint net haar stem als kunstenaar te vinden als ze een turbulente relatie aangaat met een charismatische en erudiete dandy (Tom Burke). Ze distantieert zich van haar beschermende moeder (Tilda Swinton) en bezorgde vrienden en duikt dieper en dieper in een intense, emotioneel beladen relatie die gevaarlijk dicht bij zelfdestructie komt.

The Souvenir, de nieuwste film van Joanna Hogg, werd in 2020 benoemd tot British/Irish Film van het Jaar tijdens de London Critics Circle Film Awards. Tijdens het Sundance Festival een jaar eerder werd haar werk bekroond met de Grand Jury Prijs in de categorie World Cinema – Dramatic. Hogg heeft, na zes jaar uit de regisseursrol geweest te zijn, met deze film wederom laten zien een getalenteerd regisseur te zijn.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?