sluit

The Swallows of Kabul

Film
Picl

The Swallows of Kabul is een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie. Deze animatiefilm gaat op donderdag 26 september in première.

Zomer, 1998. Sinds de Taliban-bezetting in Kabul zijn de levens van Mosheen en zijn vrouw Zunaira drastisch veranderd. Mosheens droom om diplomaat te worden is verwoest en Zunaira kan niet langer zonder verhulling de straat op. Nog jong en verliefd geloven ze, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen. De film verbeeldt hun worsteling om hun menselijkheid vast te houden op een plek waar plezier een zonde is en de dood routine is geworden.

De film van Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec naar de gelijknamige, internationale bestseller van Yasmina Khadra, werd dit jaar in Cannes geselecteerd voor Un Certain Régard.

 • De aquarelstijl vormt een mooi contrast met de realiteit van de dictatuur die de Taliban hebben gecreëerd.
  Trouw
 • Verrassend en moedig.
  Algemeen Dagblad
 • Een ode aan de getekende wereld.
  Indexbioscoop.com
 • Hartverscheurend.
  VARA Gids

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden