sluit

The Taste of Desire

Film
LUX bij je thuis
Picl

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld. Vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen raken met elkaar verbonden door ieders unieke band met de oester.

Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne.
Twee Franse Michelin-ster chef-koks, die streven te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied.
Een jonge, Zweedse vrouw op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur.
Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden.
En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt.
Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?
  • Een parel van een filmessay over het plaatkieuwige weekdier.
    De Volkskrant
  • The Taste of Desire leeft op van terloopse momenten, waar de film zachtjes mag deinen en schuren als de zandkorrel in de schelp. In vaak schitterende beelden kabbelt de film kalmpjes om al die levens en verhalen heen
    NRC
  • Oester-epos The Taste of Desire onderzoekt menselijk verlangen aan de hand van het leven van vijf oesterfanaten
    De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?